Basisschoolprogramma

Dood en rouw maken deel uit van het leven, en zijn daarmee belangrijke levensthema's. De wijze waarop kinderen met de dood omgaan, is vaak heel natuurlijk. Desondanks is het geen gemakkelijk onderwerp om met kinderen in het dagelijks leven over te praten. Want hoe praat je met een kind over de dood? Liever bescherm je een kind tegen het verdriet dat met dit thema samenhangt.   

Ik heb ervaren dat 'Bedje in de wolken' door kinderen als een plezierig boek wordt ervaren. Het boek laat kinderen lachen, en geeft tevens een duidelijk en realistisch beeld van het afscheid nemen van iemand die je lief is. Op een niet bedreigende, rustige en ook gevoelige manier.

Vaak hebben kinderen na het lezen van het boek veel vragen of willen ze hun eigen ervaringen met verlies delen. Hierdoor ontstond het idee om, in samenspraak met basisscholen en leerkrachten, het boek in de klas voor te lezen, het onderwerp verlies bespreekbaar te maken, en er vervolgens met de kinderen creatief mee aan de slag te gaan. En ik heb ervaren dat het werkt. Dat de kinderen het fijn vinden om op deze open manier met het thema verlies bezig te zijn.

Voor meer informatie over het schoolprogramma kun je een email sturen naar birgit.vandermeulen@xs4all.nl of telefonisch contact met me opnemen op telefoonnummer 06-53 82 25 29.        


Alle rechten voorbehouden. Niets van deze site mag worden overgenomen, gepubliceerd, verveelvoudigd of op enigerlei wijze worden doorgegeven zonder schriftelijke toestemming van de auteur. 


187593 bezoekers (267156 hits) sinds 6-9-2009